Yvonne Faber

is een filosoof met de poten in de modder. Filosofie betekent voor haar: ‘ruimte maken om hetzelfde anders te zien’ (in navolging van Daan Roovers). Ze gebruikt filosofie als inhoud en als methode. Daarbij blijft ze geworteld: altijd vanuit en in de praktijk. Dat wil ze (terug)brengen in het gepolariseerde voedsel- en landbouwdebat. Overheid, boer en burger lijken steeds verder van elkaar af te staan, vastgeroest in eigen denkpatronen. ‘Hetzelfde anders zien’ lijkt een mooi beginpunt.

Spoken word

wordt nog aangekondigd.

Praktische informatie


Praktische Informatie

Datum: 6 december
Café MidWest, Cabralstraat 1
Inloop: 18:30u; aanvang: 19:00u
Regulier €39,50 | Student €27,50

Het Filosofisch Diner

biedt verdieping op actuele kwesties. Tijdens het eten ga je in gesprek met je tafelgenoten. Zo leer je nieuwe mensen kennen, terwijl je blik op een specifieke vraag wordt verbreed of verdiept. Die wordt ingeleid door een deskundige spreker, die daarmee vragen opwerpt om tijdens het eten te bespreken. Bovendien eindigt het diner altijd met poëzie, spoken word of muziek, om uitdrukking te geven aan wat je minder goed in alledaagse woorden kunt vangen.

Kaarten Kopen

Mis de volgende editie niet en bestel eenvoudig en snel je kaarten via Weticket

Over Vuurwerk


Ik ben Casper Vuurmans, een programmamaker uit Amsterdam met een achtergrond in filosofie en geschiedenis. Tel daar veel ervaring in de restaurantwereld en een grote liefde voor wijn bij op, en je begrijpt hoe Het Filosofisch Diner is geboren.

Wil je meer weten over mijn bezigheden of wat ik voor je kan betekenen? Neem dan contact met me op! Of klik op een van de linkjes hieronder.